Izbornik Informacijski sustav prostornog uređenja

Radionica Potencijal malih i srednjih gradova prekograničnih policentričnih regija

Radionica će se održati 30. lipnja 2015. u gradu Luksemburgu, u sklopu pripreme za nadolazeće predsjedanje Luksemburga Europskom unijom u razdoblju srpanj – prosinac 2015. godine.
 
Svrha održavanja radionice je istraživanje potencijala i izazova malih i srednjih gradova u policentričnim prekograničnim regijama. U fokusu će biti razmjena informacija na svim razinama. Tijekom radionice će biti prezentirano izvješće o pojedinačnim primjerima diljem Europe, a slijedit će panel-rasprava o temama i izazovima prekograničnih suradnji tih gradova. Poslijepodnevne tematske radionice će se baviti s tri konkretna primjera suradnje u dijelu koji se odnosi na upravljanje, mogućnostima financiranja iz ESIF fonda te razvijanju zajedničkih strategija.
 
Ciljani sudionici radionice su predstavnici zakonodavaca, javne uprave, akademska zajednica, konzultanti te ostali dionici iz svih djelatnosti na europskoj, nacionalnoj i regionalnoj razini, motivirani za raspravu o koristi koju mali i srednji gradovi mogu ostvariti kroz prekograničnu suradnju.
 
Prijave su otvorene, a svi ostali bitni podaci i dokumenti, uključujući i praktične informacije vezane uz prijevoz i smještaj, bit će dostupni od 2. lipnja.
 
Ukoliko odlučite prisustvovati navedenoj radionici, molimo Vas da nam o tome proslijedite informaciju na e-mail adresu: zavod@mgipu.hr