Izbornik Informacijski sustav prostornog uređenja

GIS dan Hrvatska


Međunarodni GIS dan se širom svijeta održava svake godine u studenom u okviru Tjedna geografije, u svrhu razmjene ideja i promocije korištenja geoinformacijskih sustava (GIS).  Institucije i tvrtke tom prilikom širokoj publici i kolegama iz srodnih djelatnosti na primjerima primjene GIS-tehnologija u stvarnom svijetu prikazuju njihov utjecaj na svakodnevni rad i život. Prvi GIS dan održan je 1999. godine, a više informacija možete dohvatiti ovdje.

GIS dan je ove godine obilježen 18. studenoga, a u Hrvatskoj su prigodna događanja održana u organizaciji Hrvatske agencije za okoliš i prirodu (HAOP), te Geodetskog i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Predstavnice Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj sudjelovale su na GIS danu u organizaciji HAOP-a pod nazivom „GIS portali i primjene geoinformacijskih sustava u prostornim analizama i modeliranju“ u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu. Mogućnosti i realizirane primjere korištenja GIS-tehnologija prezentirali su predstavnici više institucija, te državnih i privatnih tvrtki. Kako bi se predstavila trenutna faza razvoja i sadržaj, kao i smjer daljnjeg razvoja Informacijskog sustava prostornoga uređenja koji zajedno razvijaju Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja i Hrvatski zavod za prostorni razvoj, on-line demonstraciju funkcionalnosti sustava u produkcijskom i demo-okruženju održala je Sunčana Habrun.

Popis tema i predavača na GIS danu HAOP-a
Prezentacija „Informacijski sustav prostornoga uređenja“