Izbornik Informacijski sustav prostornog uređenja

HZPR na 3. međunarodnoj akademskoj konferenciji „Places and Technologies 2016” u Beogradu


U organizaciji Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Beogradu, 14.-15. travnja 2016. održana je 3. međunarodna akademska konferencija „Places and Technologies 2016”.

Na Konferenciji su sudjelovali znanstvenici i stručnjaci iz područja arhitekture, prostornog i urbanističkog planiranja, gradnje, primjene računalnih tehnologija i drugih područja iz 26 zemalja. Predstavili su svoje radove i raspravljali o širokom spektru tema kao što su budućnost društva, gradova i prostora, mogućnost stvaranja pametnih gradova, njihovih sadržaja i infrastrukture u skladu s potrebama stanovnika, razvoj institucija i propisa u cilju stvaranja sigurnog, zdravog i lijepog okoliša ugodnog za život, stvaranje poticajnih uvjeta za uvođenje inovacija i aktivnosti koje bi poboljšale kvalitetu života u urbanim područjima i sl.

Više na web-stranicama Konferencije.
Program Konferencije možete pogledati ovdje.

Kao predstavnica HZPR-a na Konferenciji je sudjelovala Sunčana Habrun, rukovoditeljica Službe za ISPU i praćenje stanja u prostoru, koja je održala prezentaciju o Informacijskom sustavu prostornog uređenja RH i novoj generaciji prostornih planova, čije će uvođenje poboljšati dostupnost i razumljivost prostornih planova širokoj publici, te omogućiti pregled različitih skupova podataka od značaja za prostorno uređenje.

Osim prezentacija gotovo stotinu radova koji će biti objavljeni i u zborniku, predstavljeni su rezultati trodnevne radionice “How Square are You?” u okviru koje su studenti arhitekture i urbanizma predložili 4 urbanistička rješenja za oblikovanje novih trgova i komunikacija u urbanom tkivu Beograda.