Izbornik Informacijski sustav prostornog uređenja

Studijski obilazak zagrebačkih lokacija u sklopu stručnog skupa Strategije urbane regeneracije, 8. lipnja 2016.

Dan uoči početka stručnog skupa Strategije urbane regeneracije, 8. lipnja 2016. godine, u suradnji Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj i Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, za ravnatelje zavoda za prostorno uređenje u županijama i Gradu Zagrebu organiziran je obilazak nekoliko zagrebačkih lokacija. Tom prilikom posjetili smo gradilište novog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb i uvjerili se u atraktivnost nove, za hrvatski prostor, jedinstvene pristanišne zgrade. Iako se otvorenje očekuje početkom 2017. godine, konstruktivni dijelovi su izvedeni, vanjske stijene gotovo završene te je nedvojbeno bilo moguće sagledati građevinu u punoj veličini.

Šetnja zagrebačkim gradskim središtem vodila nas je prema nekoliko donjogradskih lokacija na kojima su u posljednjih nekoliko godina realizirane značajne, prepoznatljive i ponekad kontroverzne interpolacije. Šetnju smo započeli obilaskom kompleksa Ban Centar, nastavili uz maketu grada prema Cvjetnom trgu gdje smo zavirili u rezidencijalni dio Centra Cvjetni. Šetnju smo završili obilaskom zgrade Muzičke akademije i pogledom s krova zgrade na Hrvatsko narodno kazalište te okolne ulice.

Na Arhitektonskom fakultetu je za strane predavače organizirano predavanje o prostornom razvoju Zagreba. Vođenje stručnog obilaska povjereno je doc.dr.sc. Luki Korlaetu, s Arhitektonskog fakulteta, a na zgradi Ban Centra pridružila mu se i projektantica, arhitektica Senka Dombi.

Galerija fotografija


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika