Izbornik Informacijski sustav prostornog uređenja

ESPON poziv za Ciljane analize

ESPON EGTC objavio je javni poziv za podnošenje projektnih prijedloga za Ciljane analize. Poziv na dostavu projektnih prijedloga namijenjen tijelima uprave na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini te tijelima koja provode programe koje financira EU.

Ciljane analize trebaju odgovoriti na njihove posebne zahtjeve kao i na potrebe za prostornim podacima. Projekti trebaju koristiti ESPON prostorne podatke s ciljem direktnog doprinosa politikama kao i prostornim razvojnim strategijama.

​Rok za podnošenje projektnih prijedloga u ovom pozivu je 19. kolovoza 2016. godine.

Poziv za podnošenje projektnih prijedloga za Ciljane analize bit će otvoren tijekom cijelog programskog razdoblja, a dva puta godišnje bit će objavljeno kada započinje sljedeći krug izbora. Tijekom 2016. godine bit će izabrano najviše šest projekata. U proljeće 2016. godine ESPON EGTC izabrao je tri projektna prijedloga te će od pristiglih projektnih prijedloga u ovom roku biti odabrana još tri.
 
Nakon odabira projektnog prijedloga ESPON EGTC će zajedno s podnositeljima formirati projektni zadatak te potom raspisati javnu nabavu za uslugu izrade ciljane analize.

Projektni prijedlog može podnijeti samo jedan ili skupina dionika. ESPON EGTC potiče što širi teritorijalni obuhvat kako bi što više država, regija i gradova imalo korist od pojedine ciljane analize. Dionici trebaju razmotriti i uključivanje predstavnika tijela na europskoj razini koji bi mogli biti zainteresirani za određenu temu.

Više o pozivu na linku

Ciljane analize iz prethodnog programskog razdoblja ESPON 2013