Izbornik Informacijski sustav prostornog uređenja

ESPON seminar u Bratislavi

Where are European cities heading?

Evidence for better policy-making

7. i 8. prosinca 2016. godine​

Urban agenda za EU važan je okvir za razvoj i provedbu boljih politika te znanja za rješavanje urbanih izazova. Ciljani i pravodobni prostorni podaci koji podupiru rad urbanih partnerstava jedan je od ključnih preduvjeta za njihov uspjeh. Stoga će jedan od novih ESPON prioriteta u sljedećim godinama biti vezan za potporu radu urbanih partnerstava i raspravu o njihovoj ulozi u širem prostornom kontekstu.

Program prvog dana bit će usmjeren na temu urbanog razvoja. Uvod u temu će dati predavanja o najnovijim trendovima u razvoju gradova, a potom slijedi više paralelnih radionica na kojima će kreatori politika i istraživači raspravljati o potrebama politike i mogućim mjerama za promicanje održivih i inkluzivnih gradova te urbano-ruralnih partnerstava.

Poslijepodne prvog dana i drugog dana seminara bit će posvećeni promicanju uporabe ESPON alata, stvaranju novih partnerstava za teme ciljanih analiza i osmišljavanju sadržaja sljedećih ESPON aktivnosti zajedno s ključnim dionicima.
 
ESPON seminar nudi izvrsnu priliku za umrežavanje i diskusiju kroz okupljanje kreatora politika, akademske zajednice i stručnjaka u cilju razmjene najnovijih informacija o prostoru te rasprave o pitanjima i izazovima gradova.
 
Registraciju je potrebno izvršiti do 23. studenog 2016. godine u 15:00.

Više na linku.