Izbornik Informacijski sustav prostornog uređenja

URBANA AGENDA ZA EU: POZIV – Nova partnerstva

Na portalu Europske komisije FUTURIUM objavljen je poziv  na dostavu prijava za sudjelovanje u radu partnerstava za dvije nove prioritetne teme Urbane agende za Europsku uniju:
  1. Sigurnost javnih prostora
  2. Kultura i kulturna baština
Prijaviti se mogu tijela državne uprave i druge državne institucije (eng. Member States), ali i predstavnici urbanih vlasti  - gradovi, županije, Udruga gradova ili Zajednica županija (eng. Urban Authorities).

Rok za prijavu: 14. srpnja 2018. godine
 
Zainteresirani dionici mogu iskazati i namjeru preuzimanja uloge koordinatora partnerstva. Prijava zainteresiranih tijela/institucija obavlja se on-line putem poveznice, vodeći računa prijavljujete li se kao predstavnik tijela državne uprave ili predstavnik urbanih vlasti:

https://ec.europa.eu/futurium/en/urban-agenda-eu/interested-become-member-or-coordinator-partnership-under-umbrella-urban-agenda-eu

Nominacija državnih tijela mora biti podržana od predstavnika države članice EU koji su članovi Radne skupine za urbani razvoj (Hrvatski zavod za prostorni razvoj), dok za predstavnike urbanih vlasti, pored Zavoda, to mogu biti i organizacije URBACT, Odbor regija, EUROCITIES i Vijeće europskih općina i regija, ukoliko su njihovi članovi.

Pozivamo sve zainteresirane da dostave informaciju o namjeri prijave na objavljeni poziv kako bismo pružili potrebnu potporu vašoj nominaciji na zavod@hzpr.hr .

Na temelju zaprimljenih nominacija iz svih država članica EU, Radna skupina za urbani razvoj će u studenom 2018. godine donijeti odluku o sastavima partnerstava, koordinatoru/ima i njihovom početku rada. 

Za sve dodatne informacije ili pomoć pri popunjavanju prijave, stojimo Vam na raspolaganju.

Osoba za kontakt: Ingrid Gojević, 01 3782 452