Održan Stručni skup Urbano-ruralne veze 19. i 20. rujna 2017. godine

U organizaciji Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj, a pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, 19. i 20. rujna 2017. godine u Svetom Martinu na Muri održan je Stručni skup Urbano-ruralne veze.

Međimurska županija odabrana je za održavanje Skupa kao doprinos obilježavanju 40 godina prostornog planiranja u Međimurju.

Svečanom otvorenju skupa prisustvovali su potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornog uređenja Predrag Štromar, župan Međimurske županije Matija Posavec, državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja Dunja Magaš i pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Danijel Žamboki. Radnom dijelu skupa pridružili su se i državni tajnici u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja Danijel Meštrić i Željko Uhlir.

Na skupu je sudjelovalo preko 200 sudionika koji se bave planiranjem razvoja hrvatskog prostora, a koji dolaze iz različitih područja djelovanja. Posebice treba istaknuti sudjelovanje ravnatelja i djelatnika županijskih zavoda za prostorno uređenje čija je uloga u sustavu prostornog uređenja od izuzetnog značaja.
 
Uvodno izlaganje održala je ravnateljica Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj mr. sc. Irena Matković, a tijekom dva dana trajanja stručnog skupa tema je sagledavana kroz izlaganja 21 relevantnog domaćeg i inozemnog stručnjaka raznih profila - prostornih planera, arhitekata, krajobraznih arhitekata, geografa, ekonomista, sociologa i drugih struka, kao i kroz moderirane stručne rasprave.
 
Zbornik stručnog skupa sadrži 34 rada za koje vjerujemo da će biti zanimljiva i korisna osnova za daljnje bavljenje temom i u konačnici poslužiti donositeljima odluka.

Galerija fotografija 19. rujna 2017. godine
Galerija fotografija 20. rujna 2017. godine

foto: Ines Ličina


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika