Novosti

21.-25.04.2015. Bukurešt je bio domaćin 4. forumu pod imenom LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015: (Re)Discovering the Emerald Necklace.
 
Godišnji Forum je razvijen kao nova vrsta akademskog sastanka čiji je cilj okupiti stručnjake svih struka povezanih s krajobrazom i pružiti im mogućnost da surađuju i stvore nove ideje i projekte na određenom problemskom prostoru.
 
LE: NOTRE Landscape Forum je zamišljen kao odgovor na kritike upućene gotovo svim krajobraznim konferencijama, da se nikada nema dovoljno vremena za raspravu i da se većinu vremena provodi sjedeći slušajući predavanja u zatvorenim prostorima. Forum nastoji odgovoriti tim zamjerkama, stavljanjem rasprave i zajedničkog rada u centar svakog događaja, isto kao što nastoji organizirati terensko razgledavanje konkretnih prostora uz učenje o lokalnim problematikama vezanih za krajobraz.
 
Mjesto prvog Foruma u travnju 2012. godine bila je Antalya, na turskoj mediteranskoj obali, nakon čega slijedi Rim 2013. i Sarajevo 2014. Svaki događaj organiziran je oko četiri teme: urbani i peri-urbani krajobraz, ruralne promjene, održivi turizam i baština i identitet.
 
Četvrti Forum 2015. u Bukureštu bio je fokusiran na prostor niza jezera rijeke Colentine, sjeverno od centra Bukurešta, slijedeći glavne teme:  
Landscape Forum Bucharest 2015 je održan u koorganizaciji LE:NOTRE Instituta i Sveučilišta arhitekture i urbanizma Ion Mincu iz Bukurešta, Sveučilišta agronomije i veterine iz Bukurešta, Udruženja krajobraznih arhitekata Rumunjeske i Udruženja urbanističkih planera Rumunjske.
 
LE-NOTRE Institute je organizacija čiji je cilj pružiti žarišnu točku za krajobrazne stručnjaka iz svih sektora, javnog, privatnog i ne-profitnog, kao mjesto gdje se mogu sastati, razmjenjivati ideje i produbiti svoje razumijevanje krajobraza i različitih pristupa krajobrazu.

LE: NOTRE Institut ima za cilj, ne samo daljnji razvoj ovog međunarodnog i interdisciplinarnog pristupa, nego da djeluje kao zajednička platforma za one koji su uključeni u nastavu, istraživanja i prakse u području krajobraza. LE: NOTRE Institut je sufinanciran od strane Europske unija već 11 godina, ali ima članove na svim kontinentima.